Coachning och kompetensutveckling

Vi erbjuder kurser och rådgivning för att stärka dig i din yrkesroll, både på plats och digitalt. Ta kontakt med våra kursledare för att boka en av våra befintliga utbildningar eller planera en skräddarsydd insats. Kurserna finns både på svenska och engelska. Se nedan för aktuella datum.

Foto: Staffan Eliasson

Kriskommunikation

Nästa tillfälle: 15 oktober 2020

I den här kursen går vi igenom möjliga scenarion i en krissituation, där ditt företags/din organisations trovärdighet kan prövas av oförutsägbara händelser i omvärlden eller av den egna verksamheten. Praktiska fall och individuell coachning ingår i programmet. Efter du har gått den här kursen förstå vad en kris är, upprätthålla förebyggande kommunikationsverktyg och strukturer och välja rätt talesperson utifrån roll, kompetens och erfarenhet.

Media relations

Nästa tillfälle: 22 oktober 2020

Efter att du har gått på vår onlinekurs inom media relations ska du kunna förstå hur du kommunicerar med nyhetsvärde, behärska enkla do’s and dont’s när man arbetar med journalister, välja rätt talesperson utifrån roll/kompetens/erfarenhet och skriva optimalt innehåll som når ut i medierna.

Employer branding

Nästa tillfälle: 29 oktober 2020

I den här kursen i Employer branding går vi igenom tips och inspiration för hur man lyckas med att arbeta såväl operativt som strategiskt med sitt arbetsgivarvarumärke och hur man med enkla kommunikationsverktyg kan attrahera, vårda och engagera nuvarande och kommande talanger. Praktiska fall och individuell coachning ingår i programmet. Kursen är främst för dig som ansvarar för eller arbetar inom HR, kommunikation eller organisationsutveckling.

Foto: Staffan Eliasson

’Bad news’ – att kommunicera i motvind

Nästa tillfälle: 5 november 2020

Förr eller senare står alla organisationer inför förändring och svåra ögonblick, såsom omstruktureringar, dalande resultat, varsel eller minskad finansiering. Det kan uppstå rykten och motstånd som blir ett stresstest till organisationens värderingar och produktivitet. I den här kursen går vi igenom vanliga företeelser och kartlägger verktyg för att kommunicera svåra beslut, resultat eller åtgärder.

Foto: Staffan Eliasson

Storytelling

Nästa tillfälle: 12 november 2020

I den här kursen går vi igenom tips och inspiration på hur man kan använda berättelser för att stärka ett varumärke och att nå fram till rätt målgrupp. Praktiska fall och individuell coachning ingår i programmet. Kursen är främst till för dig som har kommunikationsansvar i ditt företag/din organisation och vill skapa stories som övertygar målgruppen och får den att både lyssna på ditt budskap och agera utifrån det.